Jom Klik

Friday, 8 June 2012



~salam sayang semua ~

psst : rindu sangat kat b'wilis.....busy sangat....




~ suka sangat...lagu nie... ~

Monday, 23 April 2012

suka tengok mood abang hari nie....alhamdulilah...


salam sayang....semua....
hehehehehe bila mood okey....nak rasa nak update tue meluap-luap sangat
kalo problem hehheheeh lambat sikit...sebab nak layan problem...kui...kui..

hari mood abang...dah semakin elok....leh lah label sebagai kawan....hehehhee
dari sebelum nie......hari sangat happy gelak...je...huhuhu macam-macam...

hari nie pepagi dah jumpa....selalu pagi tak nampak....batang hidung...
macam selalu pagi2 setup air untuk tuan....n amik air kat tempat abang..masuk nampak dia terus beri salam 
nasib dia jawab....heheheheh mood okey....alhamdulilah...
siap tanyer tue

" abang , apa citer best arinie ???? mati jatuh bangunan???...."

" haah,...dia nampak makluk halus..."

hmmm....ye kew....juz sembang biasa je nak cepat....tapi sempat laei gurau....
hehheheehe
pepagi wat aku happy...ituelah abang...selama nie tapi ituelah disebalik story yg aku dgr...aku jijik ngan dia
tapi aku tetap fikir positif.....insyallah....

tadi dia tolong gakz duty kaunter....sekejap je....hehehehe
 tengahari masuk bilik ..sembang ngn kak ani n mai.....hehehehe abang takde....
tapi ngah baca paper sat diia masuk....lalalala
abang pinjam jap....nampak plak...mcd pamplet....
hehehehe

" abang belanja..mcd ley... kak ani n mai dah dgar pun nak sekali abang...???.."

" hah apa.nie....abang tak mkn lah....tak sembelih..."

" huh ..tak baik lah ..abang....kita gie kedai India lah abang..."

" hari nie....kedai India pun tak boleh...tak boleh nak makan....."

" nape.......huhuhu "

" perut abang dari semalam sakit dah 3 hari...hmmm semlam pun makan sup je...."

" ye ke smalm minum air sirap bandung lagi...tak gie klinik..ke, atau nak along antar gie spital kunci dah ada nie...hehehe"

" ah tak nak........tak payah..."

" abis tue sakit......hehhehee"

" along kuar tak nie....nnt tolong antar abang izat erh gie rumah tuan...abg nak balik rumah....nak minum 100 plus "

" okey minum 100 plus panas pastue letak garam sikit...hehhhee"

" hah okey....."

hmmm sakit cari kita nak luahkan perasaan huhuhu.....kalo time moody.....sebelah mata pun tak nampak...kalo okey leh gurau...macam-macam lah abang nie....layankan je.....
ya allah .....kita dia jodohku satukan lah kami....
.akan ku cuba fahami dia insyallah.....amin.....sesungguhnya hormat aku ngn dia abang ngn adik tapi kekadang ambil berat dia terhadap aku...sangat aku hargai....

Sunday, 22 April 2012

sat baik..sat tak baik....hadoi..ley tahan ke ???


salam sayang n selamat malam 
mmm dah lama tak update blog....hati asyik layan problem je.....
huhuhuhu
seksa betul rasanya.....sebab tak tau di mana silapnya
hmmm
but now dah 3 hari dia mula bebaik ngn saya....hadoi......hmmmm
saya layankan aje!!! walaupun hati ini betul -betul dah tawar

last week...hati abang dah mula tenang.....walaupun hati aku tak setenang hati dia....
tapi aku tetap bersyukur dia mula berubah....ntahlah bukan aku tak faham masalahnya tapi mungkin dia tak dapat nak setup problem dia....hmmm
selalunya bila dia marah..dia suka nak duk tarik muka kalo mintax tolong....hmm tapi jumaat lepas alhamdulilah....hati dia okey...ngeeee

" abang....! nak balik ea ???...."

" ea.....nape ??..."

" nak mintax tolong faks kursus tn..ley ??? kalo bz takpe is ok ...."

" abg nak balik dah....okey letak atas meja ..nanti lepas jumaat abg amik.."

" alrite...thnx abg..( ayat amik hati..)..huhuhu ... "

" nak bagi kucing makan ea abg.."

" haah..dia dah lapo...ngeee ( siap gelak ).....happy tengok dia...."

" ye la tue....ke org baju putih yg lapo...hehehehe"

dia gelak....adoi time baik macam adik ngn abg...bila tak baik mcam tikus....huhuhu senyap seribu bahasa....

huhuhu

Sabtu ..... xoxoxo

minggu nie sabtu n ahad ....still datang ofis siapkan kerja....hmmmm
dah dua hari cal aku....nak tak nak angkat juga huhuhu
sebelum kena bebel...baik angkat....dia tak ley salah sikit
ngeeeee ( rse mau ketuk je pala dia..huhuhu )
pastu tanyer macam polis....ngeeeeeeee


" salam....along kat ner ??? ituelah hari kerja takmo wat kerja...hari cuti datang ofis wat kerja....( la membebel laei...)...

" ( terkedu aku sat)....huhuhu ala abang hari biasa tak ley nak buat kerja....sebab kena duk dalam sangkar....kena kurung .."

hahaha dia gelak......ituelah sape suh duk dalam sangkar....ngn sape lagi ??? nora erh .."

" yup....abg kat ner ???....kat bawah erh..."

" tak lah abg kat rumah...."

" okey.......ingat kat ofis....tak lah abg nampak keta along tue yg cal ..."

yeke nak gie dating ..tue ..ngeeeee
( malu nak cakap la tue....huhuhu )

" okey abang, along nak wat kerja,,hmm sat gie nak amik adik pastue nak tengok sepupu men rugby "

" kat mana......????..

" kat sungai  mati...hah okey abg...bye.."

" ok ....bye..."

petang tengok adik fifiy men rugby......
mama n ayah dia dari j/bahru balik....muar ..huhuhu ramai gile....

Ahad....xoxoxxo

pepagi dah ke ofis....n bekfes kat satay maharani....best sangat .....
asam boi.....likeeeeeeeeeeeeeee
pastue terus ke ofis........
ngah leka .....abang cal ...hahahhaa
sejuk hati la tue ley cal plak.....kui....kui

angkat je lah....huhuhu

" salam along kat ner....??? keta kat depan tue nak jual ke....????...."

" hah...orang kat rumah la abang.....ye ke....ayah guna keta kot....( ngeeee tak ley nak tipu )....

" ye latue  dia kat atas tue.... ngn nora...erh...??? mus mana dia buat kerja tak...??..."

" hehehehe...tak tau la abg....huhuhu yup ngn kak nora...along tak tengok dioorg rubby so datang ofis la wat kja ...abg kat ner????...."

" opie la tgok lumba motor , okey .... kat rumah ....hehehehe "

" mls la....ok abang...."

" ok bye...."

sat gie mus cal.....ajak pie lunch....dia kata abg ajak.....huhuhu
tetiba hati berbelah bagi....huhuhu
last2 pie gak....
siap cal mcm mntak kebenaran plak....adoi...

" abg pie ke tak....kalo takde mls ar...tapi nak mkn kat kedai India..."

" hah ada..kedai india isnin.....hari nie nasi beriani...."

" ala......okey la org...tapi org tak bawa purse....ley kan abg...."

" hah okey......cepat kat bawah tanah nie..huhuhu "

" ok jap.....( hehehehehe) dia duk nunggu...ngeee.."

" kak nora dia tak nak......hmm abg tak bawa i/c takpe kan....hadoi....gie mkn kat kedai india kan..."

" hmmm ye keling lah...tak de i/c jual ngn India..tue..."

" hmm.....tarik muka...ngeee dia perasan kot..pastue abg senyum je..."

abg bawa anak sedara dia...hehehehehe nasib baik leh gurau...ngeeee...

" dik stay ngn paksue je.....hehehehe ari2 mkn nasi beriani...tapi nasi nie tak sama bp.."

hehehehehe

dia...gelak....abg pun layan je....kui..kui

" kalo duk makcik nie..lapar nye....bangun pun lambat....kul 10..."

" eeeee percaya la tue....tak dik paling tidak gie pofis je lah....hehehhee tpi lambat cikit mkn lah...hahaha.."

abg gelak je.....seronok hari nie sampai lupa kami nie masih gaduh heheheheh

tertiba teringat story hari itu......hadoi
tapi sukar aku nak caya...sebab abang tak mungkin camtue....sebab dia suka gurau.....
tapi aku tetap berpada..kalo dia sampai jodoh dulu aku release.....sebab dia perlukan teman...
hmmmm
kalo aku yg sampai jodoh dulu....aku pun akan release perasaan untuk dia....hmmmm
insyallah...jika allah restu jodoh kami bersama....aku terima dia seadanya....mungkin ituelah jodohku
amin.....dia tetap aku hormat walaupun separuh hati telah pergi....hmmm
insyallah.....amin ya rabalalamin....



Thursday, 19 April 2012

nampak bila diperlukan.....lempar jika tidak perlu....


asaalammualaikum......salam sayang 
selamat pagi......
hmmmm..hati still tak tenang...nape eah....
huhuhu
masaih terngiang-ngiang di benak ku dengan kata-kata semalam
astagfirullahalzim.....
sungguh aku still tak percaya.....tapi insyallah lelama akan terbukti juga
tuhan itu maha mengetahui

hari ini abang duty kaunter....tak pie lawatan penjara huh!!!
alasan umi sakit.....hmmm ( cakap ngn admnd)
cakap ngn aku .... umi sihat je....huhuhu saja je abg...cakap camtue....
huhuhu
apakah itu???? dia rasa alasan dia bernas...kot....huhuhu
sukatielah abang....saya hanya dengar je...huhuhu
ya allah betapa jijiknya aku tengok dia....tapi hati nie ada laei separuh hormat lagi kat dia....
hmmmm
insyallah, aku akan kawal diri ni.....hmmmm
mungkin allah nak duga.....ketabahan n kesabaran aku
hari ini aku tak berapa sangat nak layan...dia, layan camner dia layan aku....
tapi dia pandai.....kalo nak minta tolong...amik hati....huhuuhu
aku tolong juga....tapi hati ini tak ikhlas sebenarnya.....nak tarik muka tak mampu ...
hmmmm
layan jelah.....aku still takkan malu kan dia
sabar eah b'wiliz...mungkin ada hikmah....

hummm arini tak memasal nak bising sebab tak angkat....handphone....
dia cal salah num...tue??? dia datang ofis terus tanya

" tadi abg cal ??? nape tak angkat ??? pgie mana ???....."

" hah...abg cal.... orang solat tadi......."

" abg , cal pakai num lagi satu .....bnyak kali ...."

aku pun tengok handphone....takde pun miscal dia....huhuhu

" tak ada pun abang...?? abang salah num ..kot.."

" betul lah....012 9172514....( terus dia check ...hmmm )...

terus diam...hahahaha salah num ....hmmm...sebab dah de pengganti num aku pun lupa....okey....
dah nampak sangat....

hampeh......sukatielah abang ...hati aku pun dah separuh hilang hormat ....
kekadang mulut kata...camtue tapi hati still hargai dia.....


aku mohon dia berubah.....aku akan terima dia jika dia terbaik untuk aku 
amin......


Wednesday, 18 April 2012

semakin parah.....


salam sayang...
ya allah...lamanya tak update b'wiliz

cinta dan sayang kadang-kadang tak boleh dipaksa....hmmmm

ya allah..sukarnya aku nak terima apa yg dia buat....selama nie aku hormat dia sebagai abang.....
hmmm
rupanya....panas tak sampai petang..hmm ya tuhan apa betul ke nie????
mengucap panjang aku....tadi dengar story nie...
huhuhu
apa dia tak fikir ke....dosa n pahala
lemah segalanya......walaupun aku tahu kelemahannya 
tetapi nape dia buat camtue..huhuhu
ya allah terasa jijik sangat nak tengok muka die.....huhuhu
ya allah........temuilah jodoh untuknya bagi dia menyempurnakan impiannya dengan sempurna dan jalan diredhai...

aku masih setabah orang lain....hanya diam n mendoakan terbaik untuk dia
hmmm
sekarang dia pun  tak sama cam dulu laei....hmmm
aku tetap ingat pesan umi 
" dia bukan orang baik....hanya boleh baik berpada-pada....jgn lelebih....hanya sebagai kawan bukan sahabat..apatah laei....teman dunia n akhirat..."
namun jika dia tertulis untukku....aku terima dia seadanya....amin insyllah....


Dia bagi kita rasa SAKIT, sebab Dia nak kita cari PENYEMBUH..dan penyembuhnya, tidak lain tidak bukan, Dia sendiri..Dia nak kita sujud, dan mohon ampun..Dia nak kita luahkan kelemahan kita, persembahkan ketaatan total, dan pinta KEKUATAN dari Dia..♥♥

AllahhuAllah..sesungguhnya aku LEMAH SEKALI..:(

Friday, 13 April 2012

Moody hampir ke penghujungnya


salam sayang n selamat pagi
pepagi hujan lebat......wat saya nak tarik selimut semula
hehehhehee
kalo ayah umi takde.....pasti 10 a.m...berlalu......terlajak....

" apa anak dara bangun lewat ???? ....( ayat umi ngeeeeee)
pedas n sakit telinga
hehehehe
tapi bangun lewat pun tak elok gak....hmmmm macam-macam penyakit nanti
expecially sakit malas
lalallalaala

alhamdullilah setelah seminggu bisu, semalam leh dengar suara dia yang berbudi berbahasa                                               ( bak kata orang )
hehehhee
bersyukur sangat, mungkin dia pun serba salah n tak sampai hati...ye lah tak selesa
tapi bagi aku, hati dia keras....aku kena berlembut n slow talk ngn dia....kalo dua keras..mgkin jadi gaduh...hmmm
adoi.saya cuba fahami eah abang....
huhuhu 

hahahaha semalam aku leh gelak seseornag ...kat peristiwa semalam....aku tahu dia serba salah...
heheehee
sebelum balik ofis aku akan pie bilik my bos...untuk prepare untuk isnin
juz lalu di blik untuk thumbprint....kalo ikut hati memang takkan masuk bilik tapi tak semena hati nie laju nak masuk bilik tue....huhuhu n aku nampak dia ada,kak ani n kak hawa....ngeeee

" salam .....hi abang tak balik lagi ke????.......( laju je mulut aku .....adoi )

" belum ....( dia jawab...spontan...( tak tau mungkin die segan dengan yg lain...hehehehe)

" hi akak tak balik...lagi ke ????.....

" nak balik lanie...( kak ani senyum je ngn kak hawa ....aku salam mereka ..ngeee)

" along nak gie mane...badminton ke ????....."

" eh taklah kak.....mo cari ketenangan....( sambil anak mata lirik kat dia.....hehehhee aku tak perli dia....huhuhu tapi mulut nie berkata  spontan ...walaupun muka dia selamba ...... tapi dalam hati mesti berkata  ngeeeee ).....pastue nak kuar....terpandang paper...

" abang nak pinjam paper....abang nak baca ke ??? hehhehe 

" tak lah amik lah.....( muka manis...) padan muka kena perli ngn aku.....

" nanti along bagi balik kat abang erh.....nanti leh jual ..erh abang..boleh beli paper semula "

hehehehehe

dia senyum ..... alhamdulliah sejuk hati aku....( mulut dia berkata ..tapi aku tak ingat ) hahahhaha

Subhanllah.....dia nak aku take care camtu ke ...abang, aku tak mampu lah abang.....
huhuhuhu
saya hormatkan abang....seperti family saya.....walaupun kekadang abang sakit kan hati kita....kita tak amik hati sangat.....rasa hormat tue  tinggi sangat...sukar nak tandingi.....huhuhu

Alhamdulilah...akhirnya allah swt berikan aku sinar n harapan.....amin ya allah aku syukur sangat
hampir ke penghujung moody dia......amin.....tak sabar hang out ngn die.....tapi berpada-pada tak leh selalu....
abang....abang...abang

Motif Band - Tuhan Jagakan Dia with lirik

Thursday, 12 April 2012

Minggu dugaan.........sadisnya..


salam sayang....windu sangat kat villa
bukan taknak update..tapi hati still tak keruan....risau sangat
minggu yg sangat tak happy huhuhu

" apasal ma ??? ( bak kata ofismate ...cik yeow )

huhuhu
sadisnye....bila orang yg selalu gurau, ketawa n mesra n amik berat tentang kita bisu tanpa bicara
hmmmm
tak taulah di mana silapnya....huhuhu
kekadang terfikir gak manusia nie ada mood.....tapi kita kenalah handle mood kita bertempat
huhuhu
tak perlulah dok hipokrit sangat
abang..abang
kalo saya tahu dimana silap saya....mungkin akan saya akui
tapi saya pun tak mampu nak fikir dimana kesilapan kita....
subhanallah....kekadang aku terfikir ada ke aku kasar ngn dia....tapi sebelum nie okey sangat
itulah betul kata umi....baik biar berpada sebab kita nak guna dia lama.....
huhuhu
nielah akibatnya....hmmm
mungkin tuhan itu nak duga aku.....hmmm tapi aku tak mampu
sebab kami saling memerlukan

tetapi kekadang aku terasa juga,,,,kalo dia buat takpe....tapi kita buat kat dia...camniah akibatnya
buat tak tahu je......tengok pun tak nak.....gelak2 ngn orang lain dia ingat kita jeles ke
huhuhuhu walaupun hati terasa tapi saya masih waras....dapat bezakan dimana letak rasa hormat saya kepada dia....huhuhu
walaupun dia still wat camtue kat saya, saya masih memahami dia..coz tanggungjawab dan amanah dia sangat berat..tapi kenapa dia tak pernah nak terfikir camtu....huhuhu
dugaan..dugaan...saya sangat rindu gurauan dia....
saya tak mampu....berselisih...berjumpa tapi diam seribu bahasa....
sangat pelik....saya terfikir...adakah dia terfikir sama macam saya fikir...
huhuhu

walaupun apa terjadi saya tetap berfikiran positif.....insyallah dia akan kembali sediakala
dengan izinmu ya allah....
hanya berdoa terbaik untuk dia....hmmm amin



Sunday, 1 April 2012

Jimba wif Abang....


salam sayang
cuti hari minggu...spend masa bersama 
rse cam dah gumuk.....huhuhu
mmm 
 esok mo jogging

hehehheeh
ley perli plak...huhuhu..
bukan nak bagi semangat ...mengkritik plak....

" abg..esok mo jogging ??...hehehheeh dah gumuk lah..."

" hah ..ye lah esok petang...kang mntx nasi goreng ngn bubur...."

" ley caya ke...keh..keh ..keh "


~ pic tangan je... sudu n garpu ...hihihi ~


~ jemput makan u allz ~







Thursday, 29 March 2012

letih... n happy


salam sayang
sungguh
 letih ..... penat....badan lesu
tetapi hati cam rse mo entry something kat bwilis nie....
hehehhee

tetapi yang best dapat berjimba dengan abg....hehehehedapat gak hilangkan stress n letih
huhuhu
yang bestnya abang layankan aje...hihihi
dania..dania..seb baik dapat abang camtue....kalo hati dier macam org lain.....hah amik
tahu langit tue tinggi ke rendah

semalam .... dia tebus janji...hehheee
abang...abang...(  rse tak sampai hati tetap ada ) ngeeeee
pepagi dah gitau....hehhhee

" abg tengahari kita gie erh "...

"okey...."

hehehhehe
walaupun aku sibuk sebab nak handle kursus
hmm 
sempat laei...berjimba..dah tengahri....dia sangat memahami

" abg jom...."

" jap...lum ku 1 kan ???...."

" hmmmm.."

" jap....hmm "....

" ok ...jom...turun..."

"abg tak ganti kasut ke.....nak amik kunci turun dulu ...hmmm..."

" tak yah lah jom..."

makan lunch dengan penuh nikmat....jarang dapat lunch bersama....sebab tanggungjawab dier membataskan
hehehheh

29/3/2012
sangat sibuk.....keletihan rasanya...huhuhu
hehhehhe
tapi yg bestnya abg pun terlibat ngan kursus nie
huhuhu
 walaupun ada kekurangan tapi.....lancar
alahamdulilah.

petang sebelum balik....duk sembang bersama abang
n pie mam roti nan 
huhuhu
makan berkongsi
dia kata 
" roti ni bagus untuk diet hehhehehe "

siap pelawa dia mam sekali
hehehheh
pastue mam sesama.....huhuhu

ya allah jika dier untukku, kau satukan hati kami menjadi satu perasaan cinta
yg berlandaskan keikhlasan....n kejujuran
insyallah
amin

Tuesday, 27 March 2012

Tak jumpa katanya....lalalala


salam sayang
hmmm kalo cari guna mata n hidung..memang la tak jumpa
ngeeee
abanng...abang....abang

hahahhaa...sabar jelah tau pun nak cari kita
nak tunaikan janji hummm
jumpa pun dah petang....hmmm

" tadi tengahari gie mana....tak nampak pun ..kata nak pgie makan "

" hah...ada, abg cari ke???la along ingat abang gi bank ..huhuhu "
mmm orang da tapi kat atas ( muka selamba je...)
ngeee

" abg, tengok along takde....abg gie enconsave..tadi tak balik rumah "

" la nape tak gitau ..nak ikut??"

" hah tue la ..merayap je..."

" mmm esok lah erh abg....tapi sok abg kena angkat meja....tak tkar baju ke "

" takpe sok abg pakai baju lengan pendek.ok...."

" petang ..nie abg takde ke"

" tak sedap dah...dia tengahri best"

" ok ...esok.."


berjanji...la plak...mmmm insyallah kalo diizinkan
hmmm
kekadang dier macam take care tapi kekadang semacam huhuhu macam nak marah
nak wat camner itulah abang....sukar nak jiwai watak dier...huhuhu


Monday, 26 March 2012

Monday blues...sakit kepala...


salam sayang ...selamat pagi
monday blues....coz terbawa-bawa dari sakit hati dari last week
pastue terus effect hidung berdarah n sakit kepala
ingatkan takmo layan abang...hehehehe tapi lain plak jadinya
dia plak yg memanggil..pastue cal hmmm
heheehe
mmm jodoh ke.....eah..eah....huhuhu
( kalo jodoh kita tak kemana....hmmm)

SAKIT KEPALA ..MIGRAN
huhuhu
tak tau la kenapa hari nie.....sakit kepala yg amat sangat
pepagi dah hidung berdarah..
umm tak tau lah effect apa...mybe Horlikcks kot
sebab jarang minum Horlicks....so bekfast try lah minum
hmmm pastue sakit kepala ....rse macam mau hentak je pale kat dinding...
ngeeeeeee..ngeeee
mybe lapar pun eah...hehehehe
apa lagi abang la jadi mangsa keadaan..hahhaha
layan pie mam nasi goreng...

" abang, petang nie kita makan nasi goreng ??...laparlah.."

" hmm okey....530 erh...punch card dulu "

" la kul 5 lah.....huhuhu"..( muka sedih...lapar..)

" erh mne boleh nnt dah balik lambat..."

" hmm okey..."

mmm ingatkan tak jadi pie.....coz hujan lebat....dia pun tak cal...huhu
pastue dia naik jmpa ...dia kata jom..hehhehee
pastue ajak Kak ani...sekali huhuhu
nasib baik dier kota janji..kalo tak pasnie.mau muncung laei panjang huhuhu
biar dier rasa..

Saturday, 24 March 2012

Moody ngn En Kelisa....


salam sayang
hmmm...tertekan...sakit hati... 
huhuhu

kekadang  perangai dier wat aku tension ...huhuhu
sekejap okey..sekejap tak okey...
ngeeeeeeeeeee

kalo ikut hati takmo tolong saman dier isnin nie....biar padan muka dier
tapi kesian la plak

aku tau dier tension...tapi jgn pie lepas kat aku
huhuhu
aku pun de perasaan
setakat story ..story dah la...bukan aku penyebabnya....
dah le Jumaat sedondon macam berjanji la plak
tapi hati sakit sangat sakit ngn dier

semalam sempat gak bagi ubat batuk kat dier
aku..minta2 sangat dier minum...
kalo tak minum...sakit tanggunglah sendiri
aku pun ada perasaan kesian
huhuhu 

" abg nah...mkn nie....simpan dalam peti sejuk..."

" ape nie....???.."

" ubat lah....makan ...ubat nie bagus...huhuhu"

" pahit tak....kalo pahit abg tak molah .. "

( adoi macam berbudak...huhuhu)

" tak lah manis....tapi mengantuk lah..."

" ok.....kalo pahit simpan peti sejuk je lah..."

huhuhu
sukatielah abg....mls dah..huhuhu
yg aku sakit hati maceh pun tak....tuelah perangai dier aku menci
takde salam ( panggil macam takde nama) ...terima kasih pun kekadang...
pape tah
huhuhu
tue lah perangai buruk dier
nak je sound...tapi tak sampai hati plak

aku cuma fikirkan 
manusia ada kelebihan n keburukan ..itu aku faham
tapi ia perkara seharian yg perlu digunakan
kata orang
" BUDI BAHASA NILAI KEHIDUPAN KITA"



Thursday, 22 March 2012

Berjimba petang wif abang@En kelisa...


salam sayang....selamat malam....
hui..dah lame tak entry something dalam b' wilis ni....
cian bwilis..huhuhu

hari nie sangat haru biru....bukan sebab apa....
cuma 
" terbangun lewat....hahhaha tidur lambat...."
inilah padahnye..ngeh,..ngeh
lagi satu nasib baik pagi tadi ada air...kalo tak...hehehehe
tak mandi la pie ofis...cuma letak perfume...
hahhahaha
so akibat kelewatan....cecepat cal abang mintx tolong punch card....my boxes
ngeh...ngeh
nasib baik smpat kalo tak....kena tekan minyak lebih lah...hhhehehe
coz pepagi abg bekfast ngn tuan...hmmm

sampai ofis hampir pukul 8...lari punch card...
hehehehe
fuh nasib baik sempat!!
masuk ofis terus naik aras 3 ...singgah bilik abang n kak ani
jumpa kak ani....n salam dier
abang tengok  juz muncung je biasa dier jawab salam tapi tadi ...macam takmo layan...huhuhu
sadis gak....
hmm tapi amik gak hati dier...huhuh'

" salam abg..abg....nnt nk mintx pos laju...bape erh..ayahnya...( baik sangat .. tanya kat dier ) "

" ok letak cni.....( buat tak tahu je..).."

" bape hinggit abg ???..."

" hah.... seribu..."

" seribu..hmmm bape abg, ayah tanye ??"

" dua ribu...bla...bla..."

" la takkan camtue....hmm takpelah...nnt mintx duit erh "

" ok ..."

saya terus jumpa tuan...n datang semula amik air....pastue sembang jap ngn abg..thn kak hawa datang....aku terus kuar..abg pun same...
huhuhu
hari nie dier busy sungguh....ngeh...ngeh

petang dier turun ofis....n pastue tanya..pasal pos laju...dier tetap cakap harga yg sama...siap gurau-gurau
hehehhee
pastue terus ajak dier pie mam..hehehhe dier kata okey...
huhuhu
Jam 5 lebih terus naik setup bilik tuan .... n jumpa abg....baca paper jap....

" abg ... jom..."

" jap lah....tuan ada...along tau tak ari nie...."

' mm nape??? tak tau pun ...."

" hmm tak tau nnt abg cerita....kalau dah tau abg mls nk citer.."

" hmm tak tau lah..."

" ok ..nnt abg citer "

" lepas tn kuar....abg nak naik kelisa ke myvi ???...."

" hah myvi lah...nak makan jauh kan....parking susah nnti...hmm naik myvi cermin gelap "

" hmm naik kelisa lah...."

" erh abg dah cakap ape tadi.....hmm "

" ok .... naik myvi..."

tuan pun kuar...lalalla

" dah jom ..abg tutup pintu...along tunggu bawah....hmmm"

" okey..."

kami pun pie minum n sembang macam-macam termasuk personal hummm...pastue balik ofis semula....ngeh...ngeh...
walaupun sesibuk mana kami tetap bersama kekadang masa cemburu dengan kami....
dier terlalu ... istimewa bagi aku...kekadang dier macam penyelamat n penasihat...
hmmm
sukarnye nak jumpa org sebaik dier

* aku sangat simpati ngn abg walaupun kekadang terdetik dibenak jiwa .....tabahnye dier...
sebab aku tak setabah dier....n termampu dier..
hmmm


wif my lovely sister....ngeh...ngeh...

Wednesday, 21 March 2012

yuna-terukir di bintang (lirik)


suka sangat lirik lagu nie
sweet sangat
walaupun jodoh itu ketentuan yg esa 

Sunday, 18 March 2012

Kerja......mood masih d' hujung minggu....


salam sayang
esok kerja..esok kerja.....takmo kerja esok boleh tak eah ???
huhuhu

nak amik cuti cam sayang....nak mc takut lak nak gie klinik...
hmmm
nak wat camne....kena kerja juga walaupun jiwa.....lara
lalalalala
tapi
 mo jumpa dier sok...banyak story...mo citer..huhuhuhu
mohon mood dier hokey....ngeeee


Friday, 16 March 2012

Sambut Maulidur Rasul di ofis....


selamat malam n salam sayang
penat sangat tambah sakit tumit...coz pakai heel tinggi tadi
lalalala
nak bergaya la sangat
hahhaha amik....kaki trus sakit

Alhamdulilah majlis maulidur rasul berjalan lancar
dari pagi sampai petang...menyiapkan persiapannye
walaupun bajet tak banyak...tapi meriah

tapi yg tak bestnye...abg tak datang....ye lah coz  dier ada tanggungjawab
hmmm....dier mengalah
sukarnye nak jumpa insan camnie....amat bertanggungjawab

hehehehe
hari nie ...aku tak faham nape dier dah membebel pepagi
kelakar..isunye sikit je...tapi dier membebel punyalah panjang
hehhehehe
sampai berita dalam paper pun jadi isu dier.

" ish abg nie....nape bebel je..."

" along ar wat abg membebel.....huhuhu "

adoi aku yg tanye dier die kenakan balik...huhuhu tak faham...hari nie dier jaga kaunter...tapi jaga pagi je....petang dier ada rewang prepare kemas....untuk majlis maulud ..
tapi dier dah janji nak jaga sekejap je...coz nak temankan aku
hehehhe
tapi sekejap je....dier tunggu aku siap type causelist...
abg ijat n kak ani ....datang sembang...
pas abis sembang..dier ajak balik....hehehhee

" dah ....jom turun ...."

" abg nak turun erh ...ok jom "

" abg nak gie makn roti jala ...." 

" hah jom abg....orang pun tak mam laei...."

" ok jom....erh jap...."

"nape abg.....jom ikut tangga . dato umi turun lah "

" okey.....la abg nak amik sepet kuku...nak potong kuku....tpi tak yah pendek laei kan...."

" tengok ( dier tunjukkan jarinye...) hmm tak yah pendek laei..along pun tak potong laei...tapi pendek laei ...huhuhu"

kitaorg pun masuk pentry...nak mam roti jala....tapi ramai plak org kat dalam ngah reawang...huhuhu
abg tengok ada kuih....

" mm ada kuih abg....makanlah ..."

" spenya ...??"

" along buat semalam..."

dier pun mam kuih bakar tue....sampai abis....hehehe sedap bagi dier la tue...hmmm

" abg ada air tak ???..."

" ada ....along nak air ke???..."

" tak nak ..huhuhu abg nak roti jala tak "

" tak nak lah....mmm"

" nak keropok...???...."

" abg tak nak lah .... tak mam keras..."

" hhuhu lupa abg sakit gigi..."

" hah taupun hehhehe "

pastue dier gerak pi balik n solat Jumaar....aku keluar ngn angah..cari baju...huhuhu

petang jumpa sat je.....hmmm kalo tak jumpa rasa sgt kurang....hehheheeh
sayang dier mcam abg sendiri...huhuhu



Thursday, 15 March 2012

Merewang ombak rindu....rewang maulidur rasul.....


asslammualaikum....salam sayang
huhuhu ingat nak berehat entry something....
tapi jiwa nie berkobar-kobar nak coretkan something kat kotak tisu nie
hmmm

hari ni kat ofis busy rewang...bagi sambutan Maulidur Rasul....
so bagi yg pempuan kena lah rewang....hehheheh
rewang....rewang ....apenye tue???
ntah....ikut jer cakap org...hihihi
agak2 boleh tak unpama gotong-royong....hehhehe
lebih kurang lah....hihihi
hmmm rewang wat potong daun pandan....nak wat bunga rampai....
bunga telur...n survinier.....dll
ramai yg membantu alhamdulilah...

Rewang-rewang gak....sye pun merewang gak
hehehhee
ari nie lunch ngn abg...mam nasi beriani daging ngn sirap bandung soda...
huhuhu nikmatnye
tapi hari nie dier moody sikit.....tapi juz layankan....hehhehee
tapi ngn sye dier okey....hmmm
dan abg mam nasi beriani kambing...eemmm ingat nk rse sikit...huhuhu
nampak tak manis plak....so disebabkan melayan kan aku...dier tak balik rumah tengahari
hmmm cian la plak....
huhuhu
tapi dier yg ajak pie mam....so ikut jew lah...hehhhe
siap aku suggest nak pakai myvi ke kelisa....
hahhaha nak amik hati dier..lalallala

" abg nak myvi ke kelisa ????...kalo myvi along amik kunci ...kalo kelisa tak, terus pie..."

" naik myvi lah..cermin gelap org tak nampak...hehhehe"

" banyaklah..hmm okey tapi kena gie kedai tayar dulu nak amik tutup pam tue dulu ea abg...boleh ??"

" tak yah lah,...hmm bukan abg yg bawa ...abg ikut je "

" okey ...."

hehhehehe..dier layankan je.aku....

petang sambung rewang lagi ...hmm msg abg  ajak rewang tapi dier tak reply...ngeh...ngeh
pas waktu ofis naik aras 3.....kemas bilik tuan..n tutup lampu
masa lalu nampak abg ada kat ofis....huhuhu
terus singgah

" abg nape tak rewang???...kan dah gitau tadi...huhuhu "

" buat ape....?? spe ada..."

" potong bunga rampai....bunga telur....ramai ada....abg je takde "

" la tue kja pempuan....hmm sok abg tolong "

ummm sok kita kena cover kak ani....hummm abg duty kaunter...huhuhu sunyi tinggal sesorang
abg siap janji ..dier naik nanti...dier kat kaunter jap je...hehhehe
okey....happy sgt...shukew ada org teman....hmmm
tapi malam esok abg takde...huhuhu dier tak dapat nak join Maulidur Rasul...
nak wat cane dier ada tanggiungjawab lebih besar.....mmm redha je....kalo takde pape mybe                          dier invite gak....mmm
tapi sye rasa tak best dier takde...

hmm sok ingatkan nak pakai Jubah....hehehhe mintax kak ani ..survey...huhuhu mahalnya
last-last abg kata takyah pakai....pakai ape yg ada ..hmm saya faham maksudnye
tak perlu membazir...huhu
tpi jiwa  meronta nk pakai Jubah...balik kerja terus cari...alhamdulilah jumpa
harga pun berpatutan..terus potong bawahnye...labuh sangat...heehehe
tak sabar nak pakai...
mata dah letih,,demi kuih bakar....aku besabar...
balik terus bancuh kuih bakar n bakar ....huhuhu
hmmm insyalah untuk mlepaskan hajat2 mereka...
hmmm

.............nite ..........

Wednesday, 14 March 2012

Layan hangin dier.....


salam sayang 
hmmm ingatkan takmo entry pape kat "kotak tisu " nie
hehhehehe
letih sangat....boleh plak lepas maghrib...duk golek-golek kat katil sambil baca paper abg...
terus tertido...tak sedar langsung....sampai umi balik dari surau pun tak sedar
hehehhehe
yang gelaknya mata pejam....telinga dengar org bercakap....nak menyahut tapi macam tak larat
hmm tue lah penangan tidur waktu maghrib....huhuhu
tapi laratkan bangun ... terus pie solat isyak...laksanakan tanggungjawab kepada pencipta kita dahulu sebelum terleka
pastu mata pun  segar semula ...takmo tidur plak....so terus cari berukband... n  layan alam maya nie 
huhuhuhu

Lusa di ofis ada wat sambutan maulidur rasul
tadi rewang persiapan...esok pun sama....hehhehee
tapi ada masa gak berombak rindu...lalalalla
hmmm....tak tau lah ribut apa hari nie mood abg tak baik sangat....tapi alhamdulilah ngn kita dia okey
tadi ...sesaje dengki dier....hehhehee

" abg kat ner.....kat luar eah ??..."

" mmm abg kat bawah lah.....mne de ...sat gie abg naik "....

" hmmm okey tn cari nie...( mood nak dengki )...hmmm"

" jap ...abg naik ...okey "

5 minit kemudian...abg sampai...dier senyum je...

" abg sesaje je....tn tak cari pun ..."

" ye....hmm okey,kak ani mane???  along tunggu jap ...abg nak turun bg saman "

" hmm kat bawah.... ok..."

aku pun turun setelah settle...menfaxkan alasan ketidakhadiran kursus....hmmm sebal giler...tak dapat gie....tapi nak buat camne arahan Ketua Jabatan....sye follow je...lalallaa

Lepas lunch..naik sat, antar dokumen....jumpa kak ani...ada abg salman....mm sembang, sat pstue turun...tunggu gak abg...tapi abg lambat....hmmm

lepas ofis naik aras 3 checkup bilik tuan....esok dier ada hehehheeh
tak sabar nk jumpa dier....bnyak story....hmmm
pastue singgah bilik abg ...ingatkan nak baca paper tapi dier ngah sembang ngn kak ani
huhuhu
aku redah je.....hehhehehe....
pastue tengok muka dier macam tegang je....kak ani pun....
huhuhu macam problem je....lallalala

" abg pinjam paper....tn tak de ke ??? ... npe abg "...soklan mcm polis nk siasat kes...

" abg tgh marah nie...." 

" hah npe......abg...."

kak ani pun bagi green light....utk kami..hehhehe mcm faham je

dier pun story.....bla....bla...bla ( hal ofis rupanya....mmmm )....tak taulah iya,,,,kekadang tak semua org tue hati dier baik...bersih....kekadang ada hitamnye....kesian plak aku dengar....pasal simple je....leh dier terbabit....tak faham kalo abg tue tak tau baca...aku respek lah org tue gitau abg tersilap....tapi dari pandangan mata aku, abg tak pernah silap...dia tak pernah alert semua tue...tak faham kenapa....sampai nak dengki camtue....huhuhuhu kalo aku ditempat dier pun akan rasa marah camtue....hmmm manusia..manusia tak boleh tengok kelebihan orang lain....mulalah iri hati..dengki....ishh tak faham lah kenapa sifat tue masih tersemat dalam hati....open minded lah sikit.....

lepas ...dier story mood dier okey sikir...than ajak dier gie mam bubur,...

" Abg jom kita gie mam bubur ??? nak tak..awal laei ni...."

" hmmm jom .....abg tutup pintu dulu..paper bwa balik "

" esok along pulang ea "

" tak yah ....tunggu kat bawah....ajak mus "

" okey.......naik kelisa erh .."

" eah tunggu kat bawah..."

" alrite..."


hahahha dating laei....sebelum mam pie pusing bandar...dier leh plak nampak ex dier dulu....hahahha
kelakar..aku pun nyibuklah hehhee...

" sape tue abg..???..."
" hah...mmm tue lah awek abg dulu...hmm dier keja mpm...akauntan...hmm abg kawan ngn dier .... bila jumpa mak...mak tak nak...so takde sampai skg...huhuhu sadisnye ayat dier...."
" abis tue ...dier kahwin ngn spe..."
" dier kawin ngn same pjabat ...hmm dah de ank sorang...dier 2 beradik je...ayah dier posmen "
" oh....mmm tak de jodoh abg...bukan ke abg nk kahwin same umr ngn Malek Noor "
" hahahhaha...dier gelak....hah yela .."

pastue terus dier diam....hmmm itulah abg...banyak rahsia....
pastue terus pie mam 
hmmmm jumpa staff high court palk....hahhaha tak ley blah....pie mne pun tetap ada org kenal ...huhuhu
takpe lah abg....kita kan abg ngn adik.....hehehhe
sembang pastue balik....abg kata jumpa esok lalalala

kekadang terfikir gak kenapa...org dengki.atas kebaikan dier..hmmm
abg takkan citer kalo problem tue tak besar....dier akan cerita bila dier tak boleh nk control masalah tue....
huhuhu terfikir gak aku.... napelah kekadang aku tak setabah dier....tak sekuat dier...
hmmmmm mungkin ituelah kelebihan dier....

" kelebihan dan kekurangan adalah sifat fitrah manusia..."


----teeeet nite----



Tuesday, 13 March 2012

memory...memory...













Seharian wif ombak rindu.......

salam sayang n selamat malam
hmmm
ombak rindu????? berombak rindu laei.....hehhhee ( kata perli pn saya )
hari ini letih sungguh
huhuhu 
nak kata kerja banyak tak juga...hmmmm
tak tau lah sebabnya
hari ni pepagi dah bersembang ngn abang
hmmm macam rutin harian aku plak

" salam ....."

" wsslm..kak ani mne abg ???... 

" tak tau..tk sampai laei....huhuhu lama dah abg duk sini...dia tak smpi lagi"

" smalam cmner dah tau lah sape tutup lampu ....heehehe ( dier gelak ) hah tuela balik lmbat lagi..."
"along .... kad akses pintu abg tak ley guna..... pasword pun..kat aras 3 nie je...tempat lain abg tak try " ..."

" ye kew abg ...huhuhu nak try lah...la nnt kena pusing plak..."

" pie lah.....nnt pusing masuk court jalan jauh sikit huhuhu .."

" la..okey "

berlari lah aku pie try..memang tak leh...effect dari maintanance..betulkan pintu..huhuhu

" hmm tak ley lah ...abg..ngeeee..."

" hah ..kan..hmmm smlm amir buat kja sampai kul bpe....??? tingkat lima  terang tak tutup lampu...kak deb msg abg..tpi abg nak rply problem plak... "

" hmm ye ke... smlm along gie tgok kak zuna....tpi smpi kul 10 je...huhuhu tak tau dia buat sampai kul bape "

" okey along gie tanye nape kad akses tak leh guna...mntak paswored sekali ...tnya pasal tingkat 5 "

" okey ..abg "

naik semula ...coz nk mnta tolong akak ..print warna ..tapi abg takde..sambil tunggu ..baca paper sat...huhuhu sedihnye story hari ini.....ya allah siapa lah yg  kejamnya bunuh adik dirang dengan cara mcmtu..huhuhu sadis sangat....dalam tengah memanfaatkan story tue....abg masuk...                                             lepas bekfes ( agakmye)....hehehehe 
bekfes jauh katanya...hahahhaha

dier tanya tentang kad akses....aku gitaw die kat akunye dah okey..hmm dier terus gie try tpi kad dier mmg tak ley....hehhehehe
terus dier mntak tolong betulkan hmmm okey...
sembang sat ngn abg .... story tentang family dier, mm biasalah keluarga tak leh tgok senang sikit macamlah.......hmmm simpati sangat tapi aku juz leh advice..je ( sebagai adik ngn abg )....hmmm kasih sayang seorang ibu pada anaknya tiada tolok bandingnya..tetapi napa masih ada anak yg tak kenang jasa ibu...sedih sangat...
dier m'giyakan..
walau mcmna buruk ibu kita..jaga lah dier..kan abg.
huhuhu

aku tak tau lah hari nie..dier layankan aku je hahhaha
siap joke lagi ngn dier

" abg... bila nak kahwin...huhuhu Malek Noor pun dah kahwin ...hehhe"

ingatkan dier tarik muka...takut gak..tapi jawab gak...

" nnt abg kahwin ikut umur dier..." 

hheheeh wat aku gelak...je lalalalala tak tau tetiba je nak gurau camtue.....coz bnda sensitif...
hehehhee

lepas lunch..dier terus datang jumpa aku...n amik akses kad dier...

" abg..dah okey ......psword dlm tue..."
"diorang balik kul 1 pg semlm..tingkat 5 dorang tak tau la abg,,,"

" okey ..mgkin high court...hmmm"

" ada tak cuba ngok ...? rahsia tau....hmm kalo ada org tau siap abg"

" ada nie kertas...heehheh ." dia gelak terus nek atas...siapa tolak2 aku...adoi kekadang abg nie gurau lelebih huhuhu

hmmm
petang cal abg ...smbang " mulut takde insuran hehehehe" pasal kes smlm hahhaha
dier cakp dah beli insurans 3.5 juta...hehehe
( adoi tak leh blah....wat aku gelak je....spoil sebab ayah duk tanya mereka
sabar je huhuhu

balik ofis dating....huhuhu dier membebel tak nak gtau awal2
aku tau ..problem dier...tpi 
huhuhu
nak wat cne takde plan....hehhehe
dier gitau hari khamis dier tak jadi gie jb..yeyyeyee leh mam nasi briani ngn dier..huhuhu
tak sabar, harap2 plan nie jadi...hmmm
kadang-kadang tak semua apa yg dirancang makbul...insyallh
mam sampai turun hujan....hmmm abg naik motor plak...tue
advise kat dier balik ngn kelisa....hujan..hhhehehe
nasib baik ikut nasihat kalo tak kena bebel laei
hihihihi

" happy sangat hari ni.....sebab dier pun happy......namun disebalik kegembiraan tersirat kerisauan.....hmmm ituelah abg...sukar menceritakan masalah...pendam sendiri...tapi alhamdullilah mahu untuk berkongsi...."
ya allah aku tak setabah apa yg kau duga dier....tapi aku memahami dier.....

syomel sangat mereka semua nie..ngeeeeee

Monday, 12 March 2012

Tergamam..terkedu...pucat lesi....huhuhu


salam sayang
macam-macam perasaan hari nie
tak pernah rasa camtue....agak-agaknya itulah perasaan orang lain ketika takut
huhuhu
terkejut sangat

rasanye dah dekat sebulan aku balik lewat...tak pernah plak kena ganggu
alhamdullilah
tapi hari ini....huhuhu terkejut bila ada orang tolong tutup lampu ofis 
huhuhu
ingatkan abang nak dengki......cal dier duk bising-bising
tapi die beriya-iya gtaw dia kata tak buat
huhuhu
ye la mne nak percaya...bila kadang-kadang dia nakkal wat macam tue
cal dier nak tau kepastian

" salam abang....abg tutup lampu ofis ke ???..." 

" wslm tak de lah....abang dah kat rumah..."

" hah..yekew....abg tipu tak...?? abis tue siapa yg tutup ???..."

" mne lah abg tau...hari nie abg tak masuk ofis pun...cuma pagi n petang je..yang abg selisih ngn along tue ...abg turun ofis ..."
"abg dah balik .... masa ko bertekak ngn mus....abg pun turun terus balik "

" hmm yekew abg....adoi sape lah tutup ...lampu nie "

" tue la balik lmbat lagi....nie dah pie balik ...tak yah tunggu lagi ..huhu "

"hmm yelah nk balik nie....kalo along tau spe along cekik dier..."

" tak yah ...nnt dier plak cekik semula kang baru tau....huhu "

"abg..mmg tak tau ...abg dah lama balik rumah..."

" huhuhu ok .... "

malam....kuar ngn amir... n angah 
pie tengok baby kak zuna...hmmm syomel sangat
than dapat tau rupanya....amir yg tutup kan lampu
huhuhu kus semangat....nasib baik ada yang mengaku
kalo tak memang serik la aku...huhuhu
pastue cal abg .... hmm abg kata siapa....
adoi...abg gelak.....hehhehehee
cian abg tak memasal kena bebel
lalalallaa
nak wat cane.....bila jiwa dah terkejut huhuhu
hehhehehe
sabar je lah......orang yg tak salah....disalahkan...huhuhu



with Amirul Njihad



baby AMIRUL NAJIHAD

Sunday, 11 March 2012

Hari minggu...tetamu....


salam sayang
hujung minggu penuh dengan tetamu
hmmmm
alhamdulilah....kata orang tetamu ini pembawa rezeki...
almaklumlah sempena dengan cuti sekolah n kenduri kahwin
hmmm
tak terlayan rasanye.....hmmm mybe datangnye tanpa perancangan...
huhuhu
nie baru empat keluarga.....penuh sangat
tapi yg kelakar tunggu orang lain...orang lain yg sampai
ya allah itu lah ketentuan mu

Sabtu tanpa rancangan .... hmmm ingatkan mahu ke ofis
tapi semua terbatal....hmmm shopping umi n ayah
melayan frust tak dapat gie kursus....huhuhu tak approve langsung
alasan sebab takde orang yg boleh diberi keprcayaan dalam setup kursus ofis
huhuhuhu
 hmm petang tengok baby a.k.a kazen 
hmmm
sungguh syomel....rse mo gigit lalallaa
petang ke ofis antar blzer tn n sye n robe tuan untuk cuci....
laeipun tuan cuti...so leh amik peluang untuk cuci..
hmmm
terserempak ngn mus plak..hehhehe

" along..!! abang awak sudah mati ??? sebab sakit gigi...."

" hah apa.....ye kew sakit gigi leh mati ..." banyak la ko..."\

hati risau juga .... terus cal abang...

" heyo...abang .... kenapa sakit gigi ke ??? "

" ha'a...sebab along makan satey tak ajak abang .."

" erkkk ...kan org ajak arie tue....huhuhu.."

dia gelak

"  abang.... mus kata abang dah mati sebab sakit gigi ... huhuhu "

" ape..siut je .... die gelak "

"along kat ner ??? kat ofis ke..."

" hmm jap amik blazer tn..nak cuci "

" oooo...ok.."

pastu dier sembang jap....than.....letak...

happy dapat dengar suara dier

rindu kat dier

tapi perasaan kami dah macam adik beradik....hmmmm sukar bersama dari kacamata aku

dier kata isnin..lah kalo ada pape...ok abang....


Pepagi ahad  tetamu2ku dah gerak ke kenduri kahwin...aku ngn umi ke pasar tani
than lepas tue ke Yong Peng kenduri kahwin...
hujan lebat sampai di Yong Peng
hmmm 
tapi alahamdulilah lancar perjalanan

esok kerja ...mood baru ....huhuhu
aku nak tengok sampai ...bila... yg penting
tak sabar nak jmpa abang.....banyak story nak citer
heheheheheh
okey ..nite u alll