Jom Klik

Monday, 31 October 2011

Blues on Monday...


Assalammualaikum wbt n salam sayang semua

hmm korang camne hari ini sihat??? yg kerja hari ini.....ada tak rasa cam malas nak gie kerja....
hehehehe
macam saya...
ya allah..tak taulah aku hari ini ..... letih semacam....
macam orang tak cukup tidur
( tetapi memang pun....huhuhu  )
aku pun tak taw lah....skung aku rasa macam tak boleh tidur.....
jiwa tak tenteram....huhuhu
mungkin dah puas tidur petang kot...

p/s : pic nie mcama perli je..hehehehe

almaklumlah
setelah merehatkan diri, otak dan minda selama dua hari
hehehee
cuti hujung memang di tunggu-tunggu..bukan apa ye la tak perlu bangun pagi......
hehehehe

 " erkkkk ??? tak solat subuh...ke ??? "

oppps.....lupa...erh tak de lah....bangun solat, pastue tidur balik....

" ish apa anak dara camnie???? patutlah tak berjodoh laei...." 

la bukannya.....tidur sampai ke tengahari pun.....juz baring-baring aje...hehehehehe
jodoh di tangan allah....apasal suka mempersoalkan macam itu???
sensitif betui la...
hmmm tetapi bagus juga..bcoz bangun lewat nie tak elok pun.....
macam2 penyakit datang.....expecially penyaki malas....
huhuhu
lagipun kalau bangun lewat sangat..sat gie..berbunyi la radio -radio....cap ayah n umi...
hehehehe
sampai ke petang tak habis-habis slotnya...
tetapi best n suka sangat... 
hah nape???....plak
bc0z ia mengeratkan tali kekeluargaan antara kami....
s0 n0w
nak gitaw kat korang nie
saya sayang sangat family saya....
tanpa umi n ayah tiada lah saya di dunia....ini...
hehehehe

ayah n umi tersayang





Adik-adik tersayang....

Dedikasi sangat bermakna.....



salam sayang
jom kita renungkan......



sweet sangat.....kan
Insyallah......jumpa esok eah 


Abang..owh abang...lawak nye


salam sayang......

heheheehe
aku rasa kelakar pun ada hari ini.......yewlah pepagi sebelum pie bekfes duk menyinggah kat bilik abang...
lagipun dia takde.....juz baca paper....pastue belum sempat habis baca dia da datang...
hehehehehe

terus aku bagi salam....tanda hormat la kunu..ngeh..ngeh

" salam...abang ???? "

" waalaikummussalam ...hehehe " ... 
( dia jawab..)


aku senyum je...terus je baca paper sampai abis....pastue dia kata.....

" dah jom turun......??? " 

" okey ??? orang pun nak bekfest...."

jom .....

masa dalam lif dia tanya .....

" incik MYVI sihat...nak lumba tak....???"

" banyak lah.....xnak argh..." 

pastu kami berpisah kat registry.....
lepas bekfast aku masuk bilik.......pastue tetiba  dia saja masuk datang juz nak berbual  
hehehehe
pastue terus tanya claim mana...meh cini orang buat cepat..pastue dia terus gie amik .hahahha laju je....
claim punya pasal....
siap claim..dia cal....plak tanya keluar lunch tak....
aku macam pelik
pasal lah abang nie tanya mcam tue....jarang dia nak tanyer...
hehehe
aku jawab...nape nak makan rojak ke ????...

erh takderlah......abang nak jumpa jap.....
aku terus terfikir nak apelah..dia nie rupa suh type surat.....
siap type..surat dia bagi duit RM 50

ERKKKK. TERKEJUT AKU ????
aku tanya duit apa nie, saya tak minta pun ????

diak kata belikan adik MADONALD.....dia minta ngan abang arie tue.....
hahahahha
aku terus gelak...lawak betul la abang nie...
orang memain je...dia ingat betul....
siap gaduh ngan dia pasal duit nie.......aku cakap abnag pgie la beli....
dia kata abang tak makan....n tak taw nak beli camne??
hadoi,..sabar jew lah
hehehehehe
cian dier.....takperlah nanti along belikan....eah abang......

p/s : patutlah asyik datang bilik aje...pasal MADONALD rupanya..ngeh..ngeh....


Tetap ingat dia...


salam sayang semua
mmmm
petang-petang yg redup n mendung  nie sambil-sambil  wat kerja
tetiba je..teringat kat someone nie....
heheheehe
pastue terus rasa nak entry something kat belog nie....
yewlah belog nie tempat aien@putry 
meluah s0mething
seperti kata-kata tademark belog aku

" SETIAP SAAT YG BERLALU LAYAR MEMORIKU "

hmmmm
terasa mahu gelak sangat....
ramai-ramai orang dialah yg paling aku sukar nak lupa...
tak taulah mungkin.....dah kenal terlalu lama....
pastue macam-macam dia buat..sampai aku sendiri pun frust dengan dia....
huhuhu
hanya allah aje yg tahu perasaan aku....
entahlah u allz mungkin jodoh kami takde..
wat macam mana baik..pun tak dihargai baik jauhkan diri....
hehehehe

kalau diingat balik......memang sadislah...
ye la kenal pun setakat kat sekolah.....lagipun kami mungkin tak matang laei....
kenal pun secara tak sengaja.....hmmm tapi bila aku fikir balik....nape aku yg boleh terkena 
heheheehe..sebab aku baik sangat ke????
mungkin tuhan tue maha mengetahui...mungkin niat tak baik kot....atau  menguji tahap kesabaran aku ??
hmmm buat pengetahuan u allz.. nama dia MR MK ( bukan nama sebenar )
 sangatlah ternakal kat sekolah....tetapi hati dia baik....
baik la sangat...hmm ngan aku je kot sebab aku malas nak layan....
eakan aje...
tetapi masalahnya...kaum pempuan kat kelas aku tue semua anti dia...nie
hahahaha
tapi aku macam biasa aje..tak terfikir pun mahu anti dia....
s0 nak dijadikan citer aku berpakat ngan my geng nak kenakan dia...
masa itu tak silap tahun 2004 lepas abis exam....huhuhu
s0 my geng suggest kan aku supaya ganggu dia....
ye la...masa tue  nombor phone aku private gile...
hehehehe
s0 bermula lah....kacau mengacau nie...
tahun 2004 tetapi bulan aku dah teringat.....lupa bc0z dah buang semua memori tue....
sikit-sikit boleh ingat hehehe
bila my geng give aku nombor dia ....s0 aku try la miss call....hmm fisrtly aku just miss call je...
hehehehe....
korang pernah wat tak camnie tak ???
hehehehe
tak pernah erh...hahahha bagus dont follow okey...

setelah 3 - 4 kali miss call dalam seminggu....dia pun mesej...wa dah de respon la....
firstly pertanyaan nya

" siapa nie...? " @ " nie siapa....? "

s0 aku pun tunjuklah cara aku.. hahaha aku tak reply pun mesej dia....
ngeh....ngeh
tetapi dia tetap mesej soalan yang sama....lastly aku reply jugak....juz cakap salah nombor than say sorry....
tetapi....dia tetap tidak puas hati....
jadi banyak lah alasan yang aku bagi....
pastue bermacam-macamlah dia dok menayakan soalan kat aku....
hehehe
aku pun menjawab selamba je.....walaupun jawapan tue aku rasa tak patut tipu dia....expecially nama....
hadoi nak wat camner bcoz aku telah dijadiakan sebagai kambing hitam....
hehehehe

nak dipendekkan cerita...lastly jadi kelakar....
hehehehe
setelah 2 bulan berlalu ...so aku pun dah malas laei nak tipu menipu nie....
aku cakap perkara sebenarnya....
huhuhu terharu betul masa tue....
ye la dia pun tak sangka aku boleh kacau dia....macam tue...sampai dia tak boleh nak tinggalkan aku...
haru-biru juga masa tue....
hahahaa
aku cuma cakap..aku di beri tanggungjawab untuk setakat itu..bukan lebih dari itu...

hmm yang aku tak boleh lupa kata-kata dia...

" erh mana boleh awak tinggalkan saya macam itu je....???

( aku jawab )
erh nape plak ??? cukup la saya dah penat huhuhu

 sebab saya dah tak boleh lupakan awak ??"

hah???
( aku memang terkedu dan terdiam masa tue...)

pastue...dia kata laei
" takkan awak tinggalkan saya..macam itu aje....cuma untuk melepaskan tanggungjawab aje....???? "...ade faedah ke ..awak dapat ape...????
"keseronokkan kan ke.....??? "
( siap perli aku tue..)

mak aii tangkap cintan plak dia..
hadoi.....pastue aku terus letak telefon...dan terdiam untuk beberapa hari.....
seminggu hari-hari dia miss call n sms
lastly aku bagi juga dia peluang...tetapi masalahnya....kami tak pernah keluar bersama....
atau dating juz cuople kat telefon je......
memang aku seorang yang sangat kental....mungkin masa itu aku fikir dia bukan hak aku laei.....
lagipun perjalanan kehidupan agak berbeza dan terbatas....
dia menjalani kehidupan sebagai student dan aku telah bekerja....
s0 pemikiran dan cara kami berbeza.....dia sibuk dengan kuliah n study dan aku sibuk mengejar kejaya.....
cuma kami bersama di telefon sahaja......
yelah....masa itu dia single n aku pun sama.......s0 macam orang couple tetapi tak pernah berjumpa....
tapi bagi aku cara ini aku tak kisah...walaupun kekadang aku ada rasa cemburu, tak percaya kat dia.....
nak watcane hati tak jumpa...aku pun tak salah kan dia...coz dia selalu kata mahu jumpa tapi banyak alasan yang aku bagi.....bukan apa bcoz aku dah rasa bersalah sangat ngan dia....

tetapi 
panas tak mungkin sampai petang.......adakal hujan di tengahari
lelaki,,lelaki.....

korang nak tahu kenapa lelaki.. 
ada keburukan nya juga.....
dan 
mungkin nie hikmahnya.....
nak tau ????
tunggu bahagian ke-2......esok...

hmmm aku tinggalkan entry dengan lagu ini huhuhu




p/s : ya allah panajngnya enttry nie.....hmm nanti kita sambung esok....dah petang idea macam dah nak luput mata..pun macam dah mengantuk..

Friday, 28 October 2011

Tetap menyapa.....


salam semua
hari ini sibuk main game.....
s0
 tak jumpa sesapa .... termasuk abang kita....
abang ???? boifren eah....
isyy takdew lah....
heheehehe
kita dah anggap dia macam abang kandung kita...

0key...

kita hari ini memang tak mahu jumpa dia...
kita tahu dia sibuk ...
tetapi allah maha mengetahui hati kita....
 terdetik jugak....

abang nie mana erh???? 
tak nampak pun....
tapi 
 dia dah buka lampu n econ.... hmmm ada la tue....bz kot...
( " berkata dalam hati " )

sampai mulut nie tertanya kat akak satu bilik dia...

" kak, abang mana, erh tak nampak pun ?

( akak....tue pun jawab )

" abang tak der dia gie....( xxxxxx ) lama, buka pintu....."

" 0oooooo ye kew ...0key "

hmmmmm

tapi petang tadi masa kat cafe terserempak ngn dia ..hehehee
aku tak perasan....dia pulak yg panggil...
alhamdullilah..hehehe
dia pun tanya

" along...cuti ke??? tak nampak batang hidung hari ini ???? 
( dengan muka terkejut..siap lagi kenakan aku)

aku gelak ....hehehehe
nie batang hidung...tangan tunjuk  hidung 

 " cuti .... la sapa suh buka lampu ngn econ???..kan smlm dah cakap cuti. " ...hehehehe
(muka ngn selamba aje ..) 

" s0 dah tutup ke ???? taw tadi tak payah antar suratkabar..."
( dia ngn muka terkejut ..)

 "ishhh..tak dewlah abang orang kerja tadi, balik rumah tengahari..tukar baju....ye lah orang pie mesin rumput mana nak nampak ..hehehehe "

" banyak la.....hehehhe

dia gelak...
 terus jalan..gie ofis...

itulah abang saya.....tetap ambil berat walaupun dia sibuk...
sebelum balik tetap akan singgah bilik saya.
sembang n pastue balik.

hehehehe
kadang-kadang hati berkata..sape lah jadi isteri dia... untung sesangat...
almaklumlah dia bujang lagi 
tetapi yg penting dia sangat baik....
hehehehe

p/s : dah cukup..aien jangan nak berangan..dah petang....

nak balik............bye...

Salam Jumaat

salam petang
salam sayang semua....
camner korang hari ini....hangat ke hangit ??? ....
hihihi
korang nak taw tak..hari ini hari saya sangat la hangat ....
heheheheeh
bak kata orang ...hari dalam sejarah....
napa ????

nak taw ke....hehehhee
tetapi firstly nak gitaw....tolong jangan salah anggap erh....
erh pasal plak????

isy apa la belum gitaw dah cakap macam itu....

syhhhh..diam-diam aje taw
hari saya tak wat kerja....ofis...tak usik langsung...
mak aiii ....sampai camtue...
hehehehe
buka aje fail ....kat tepi sebelah...
pastue buka pc..than hati tetiba rasa nak main game....
s0 buka lah game...
sekali main menang...dua kali main menang lagi...
hahahaha
apa lagi main jew lah....sampai kerja tak usik.....
heheheheh
lagipun sesuai dengan hari ini...
semua pegawai takde, bercuti....
termasuk lah my b0s....outstaion ke segamat
s0 
hati berasa girang dapat main game
nak taw tak game apa....
game nie memng best ....aku rasa..tetapi kowang tak tawlah...
heheheheh

GAME
" PASTRY PASSION DELUXE "
ala yang buat kek .... dessert n macam-macam lagi...
hehehehe

main game bukannya selalu, hari ini aje....
hanya untuk hilangkan stress
tak lebih dari itu.

p/s : hehhee dah penatlah...nie dah asyik kalah aje....s0 dah boring.....
lagipun dah petang nak balik......
yah0000 esok cuti 2hari....

so

SALAM HARI MINGGU SEMUA
JAGA DIRI....INGATLAH ORANG TERSAYANG.




heheheehe

Thursday, 27 October 2011

Insyallah.....


~ jom layan ~

Renungkanlah.......





Petang dah ke ???


salam sayang semua.....
ya allah ....sekejap aje dah petang..
mmm 
masa tak pernah tunggu kita , begitu jugak kehidupan kita
tetapi apa pun 
kita janganlah lalai apa yg disuruh oleh allah yg maha esa 
kepada kita sebagai umatnya...
insyallah

Tuesday, 25 October 2011

Fast food di hati.....


hi kamu semua.....
lunch apa ???

Madonald di hati.....mmm boifren eah????
mak aii .... madonald tak taw erh......kfc....pizza hut.....m.brown ...taw
hehehhee semua spesis yg sama
fast food you.....hehehe

hmmm orang kata.... tak baik makan fast food selalu....
hmmm
betul 3x
saya sokong 100 %
ea mempercepatkan kenaikan kg.....
gumuk...chubby la macam2
hahahaha
tetapi masalahnya 
saya shukew
heheheehe



mr pizza hut.......yg kacak


miss marry brown ... yg sering mengoda...
incik Madonald......di hati......

Hepi sesangat...nak taw nape...

Assalammualaikum wbt

selamat pagi semua .......wa seronok erh kowang
nape plak ???
huhuhuhu
erh ....tak happy ke
hari ini kan cuti .... lupa ke....
omg lupa la.....deepavali kan hehehehe
shukuew..shukew
tapi yg tak bestnya esok....kena gie kerja semula
hmmmmm
 tak pew...kja 2 hari pastue cuti semula....
( ayat untuk sedapkan hati....)

kowang tak pie beraya ke....????
u??? plak tak gie beraya.....
heehhee..kita tanya dia, dia tanya kita balik....
pertanyaan nie dah biasa ...
 nak tak nak jawab gak....
hmm nak raya rumah sape??? rumah mereka semua jauh2....
Magesh ..di Tampin....kak Vana ....Jasin ..uncle Jag ... kristian..tak raya deepavali...
hehehehe
alamak???? lupa nak wish diowang....ish camne ley lupa nie....
jap..jap nak wish
may da divine light of diwali spread into your life face, prosperity ( alamak teringat mcd....nyumi..nyumi ), happiness n good health ..... 
happy deepavali....
pesta cahaya..
mmmm kalo pie raya rumah diowang, seronok gak dapat mam tosei, capati ....n kari 
feberet saya nie....mak aiii ley menjilat jari.....
hahahaha 
wat terliur jew....
ealah itu makanan spesel selain....dari makanan lain...
hehehehe
( tengah gelak-gelak sesorang...tiba-tiba )

alamak......?????
aien....along.....aien.....along...!!!!!
ish..ish...sape palk yg terjerit2 pepagi nie....
hehehhee
alamak ....umi aku lah.....
ea umi nak ape???? 
ko asyik mengadap benda yg takde faedah tue 
mari sini tolong aku ...masak tengahari nie...
erh dah tengahari eh umi ???
ko ingat malam ke...??? chit...kena balik...
heheheheh
( wat muka....padan muka kena perli....)
huhuhu

p/s : u allz i nak kena prepare lunch......pastue nak keluar pie antar cuci incik MYVI mandi kat car wash
 ( dah lama tak mandi busyuk....)
hmmm
okey..bye..bye
aien...along !!!!!! isyh budak nie..kena kang...
jap2 umi nak sign out nie....
zuuppppp.....

happy deepavali...t0 all my fwens
expcially..Magesh. kak Vana, Uncle Jeg n Kak Deb......
semua kaun indian di Malaysia.....

Kegembiraan dan kesedihan warna kehidupan.....


Asslammualaikum wbt.....
salam sayang semua.....saya rindu giler kat kotak tisu.....
ealah kotak tisu jew boleh saya cerita macam-macam
hehehehehe

sihat semua???

setelah 3 hari ..tak layan alam maya ni..
facebook ke blog ke.....
semua saye tak layan...
kekangan masa....almaklumlah bz....
entah lah sejak 2 -3 hari banyak peristiwa yg berlaku...
hmmm ada gembira..ada sedih...macam2 lah....
mood nak berblog pun ..kurang...
walaupun banyak story mahu kongsikan....

hmmm jumaat lepas saya ada gtaw nak bersama seseorang kan 
hehehehe
dating ??? la xdelah you allz
hmm..pie antar incik MYVI servis bersama dia....
hehehee
walaupun lambat dia pun dia tetap tunggu...
lambat bukan sebab pe...pie melawat kematian....
hmmm
baiknya dia ....
( sering terdetik dalam hati ...namun..)
dia sangat baik you allz..tapi saya tak boleh anggap dia lebih...
walaupun dia bukan kepunyaan orang lain...
tetapi  perhubungan akrab kami hanya seperti abang ngn adik.....
sampai situ...stop..tapi kalo lebih adalah ketentuan yang maha esa.....
dia telah menemani saya....pastue antar pulang dan ambil semula....
ya allah..besar betul pengorbanannya .....tidak pernah kata tidak 
bila minta pertolongan dari dia......
kadang-kadang hati ini ada cemburu gak bila...ada orang terlalu baik ngan dia.....
sebab kadang-kadang orang lain tidak pernah memahami dia.....
hmmmm biasalah manusia....
s0 skung incik MYVI saya dah baik dari demam...
berkat pertolongan dia....
syukur sangat....

semalam .....mood monday datang ...
huhuhu 
pagi2 dah hangin...coz internet kat ofis down
bengong betul
layan type nota keterangan ..jewlah....
nak wat cane ..... bosan sungguh...
walaupun semalam dia ( abang ) saya sibuk 
tetapi tetap ambil berat...tanya tentang incik MYVI
hehehehe
tetapi saya tak berapa sempat nak sembang .... bz sangat....
dia sempat kata
" ada-ada jew...along nie " ....
hehehe
" sabar abang nanti ada masa kita semabang..."
( aku sempat jawab nie...hehehehe)

tetapi yg aku berterima kasih sangat ngan dia 
hari2 tolong buka pintu, lampu dan econ bilik....tak pernah mengeluh pun
huhuhu terharu...orang lain tak tentu dapat camnie...
ya allah aku tak mampu nak balas jasa dia
hanya allah sahaja yg dapat membalasnya

hari ini kompleks mahkamah muar
tak seceria mana...muram aje
c0z ada seorang anak staff....telah kembali ke rahmatullah...dalam seusia muda 10 tahun...
hmmm takziah ...hanya mampu aku ucapkan
lunch tadi aku...berkesempatan juga menziarahi dia...
ya allah tabahnya dia....aku pun tak tentu setabah dia
ya allah .... moga roh sikecil ini dicucuri rahmat....
amin
sayu nya.....bila tengok ibunya...

mmmm my bos pun pie gak ngn abang hehhee
dia punya bodiguard
berdua je....

huhuhu

mmm dah maghrib lah...huhuhu 
nanti story laei lah...
hehehehe

p/s: macam kat fikiran nie....tetapi waktu sangat mencemburui....

pic pun tak sempat nak upload....hehehehe nanti saya upload incik myvi lah....wait eah...

Friday, 21 October 2011

Friend .....

Esok Sabtu ...bersama dia...

Hai semua....

hari  ini Jumaat...esok Sabtu....
hari ini kerja ... esok cuti ......dan esok lagi pun cuti.....
( weekend )
sinonim dengan bangun lewat....hehehehe
tetapi esok aku kena wakeup awal lah...sebelum 9.00 pagi...
huhuhu
nape pulak ??? kan cuti ...stay lah kat rumah ....( ayat umi )
wat kerja rumah...wat la apa yg patut ...( asyik mahu berjalan aja...( ayat umi gak )...
hahahaaha

tapi apakan daya hari cuti lah nie kena buat semua benda...
ngeh..ngeh....
sebenarnya esok aku mahu hantar En Myvi....ke klinik....
ke klinik ??? hah nape....
Myvi kan kereta...buat apa la hantar ke klinik.....
heheehe
bukan ke klinik ...la cayang ooooiiii
mahu hantar ke tempat servis kereta.....
oooooo..cakap le !!!! suspen je..erh

mmm cian dier..dah mcm demam....tuannya buat tak tahu je...
bukan buat tak tahu...belum sampai time...
s0 esoklah time....
s0 esok kita gie jumpa doktor eah En Myvi....
kita bawak awak  ke tempat servis yg baru...eh
dengan
abang kita....( rahsia.. dia adalah orang yg sangat baik bagi saya..nnt sya citer spe dier)
sabar erh....



p/s : "awak..awak..kitakan, tak sabar nak dating ngn abang kita tue.....
siap..berbisik-bisik nie.....alamaklumlah malu....hehehehe


Bersama dia ...n dua yang lain ....


Bersama dia.....
Ngan sapa???? boifren ke.....????
 hehehehehe

ish mne boleh dating...tengah hari jumaat nie.....
( soalan sering dijawab....bila org bertanya pada hari jumaat...hehehe )
bukan ke dia kena s0lat jumaat.....???
hehehehe...sesiapa yg bertanya mesti terdiam..
ngeh...ngeh...
siap dew yg jawab mne taw.....???
( mybe dia ingat jwapan nya betul hehehehe ...)
silap tue
hmmmmm

tengah hari tadi aku lunch ngn 0fficer2 kat court nie....
nie kali kedua bagi aku ngn 0fficer yg baru....( tak perlu nama la kot privacy )
yg lagi sorang tue dah biasa...almaklumlah dia dah lama 
" COMOLOT
ngn aku ...
opppsss
( ada orang marah tak nie...hehehee )
ayarksss sorilah mau guna gak ini..
dah jadi kelaziman...
kami makan asam pedas jj.....emm sewdapnya....
yg lagi best ...sebab dia belanja 
hehehe
thnx puan.....lenkali kita keluar lunch lagi....
aku harap dia tak serik bawa aku ..
alhamdullilah bersyukur sangat 
bak kata orang musuh jangan cari.....
hmmm

selesai je lunch....kitorang pun jalan2 n cuci mata di wetex parade
hmmm 
sebelum itu.... pasang niat macam semalam.....
heehehehe
tetapi 
nie yg nak story mory
jalan-jalan mata tertumpu kat rak coklat.....hehehehe
apa lagi....hati dah berkata
coklat dalam handbag dah abis...
hati terus menjerit
nak coklat !!!
nak coklat !!!
huh tak menyempat....( marah pulak kat hati heheheh )
tangan pun memilih
pilih punya pilih
dapat coklat kegemaranku
hehehehehe sukanya.....
alhamdulilah
kata tekak,  dapat coklat.....

SHUKEWNYAAAA
lalalalalala....



( inilah coklat  saya....Cadburry sering di hati......)
i l0ve y0u hAzel nUt....& mIXED nUTS


p/s : budak2 kecil jangan  makan coklat banyak sangat..nanti gigi rongak...hehehehe
pesanan ikhlas....nie...



Jumaat Yg Indah


Assalammualaikum wbt

Alhamdulillah.....bersyukur kehadratnya dapat dipertemukan penghulu segala hari....

hmmmm
hari ini bermulanya....kelas membudayakan Al-quran di 0fis
alhamdullilah....ramai juga yg mnyertai....teruja sangat...
pr0gram ini sgt bagus....bukan selalu dapat kita sertai....
tetapi ada juga yg.....macam tidak berminat....ada yg dalam keterpaksaan...
walaupun kesibukan mana kita
luangkanlah masa untuk majlis ilmu ini
sangat bermanfaat....dam moga mendapat keberkatan,...

p/s : sambung kerja....hehehhee



semapat lagi nie...hehehe

Thursday, 20 October 2011


Salam petang... semua

juz nak berkongsi s0mething......


" Kita lahir dengan otak di dalam tengkorak kepala kita.
Sehingga tidak peduli semiskin mana pun kita, kita tetap kaya
Kerana tidak akan ada seorang pun yang dapat mencuri otak kita
fikiran kita dan idea kita
dan apa yang anda fikirkan dalam otak 
anda jauh lebih berharga daripada emas dan perhiasan....."



s0 think positive eah......

Kenyang...suka hati....


Assalammualaikum wbt....semua

alhamdullilah......kenyangnya..bersyukur dgn rezeki yg dinikmati
wa..wa... dah start mengantuk...
tetapi seronoknya dapat lunch 

Macdonald .... Macdonald.....
( mak aiii kecohnya.....)
mm sewdapnye....nikmat, setelah sekian lama mengidam
hehehehe
hah ??? pregnant ke...
biar betul kowang ....aku single lagi la....
kalo aku preggy ...something wrong le tue 
issh minta dijauhkan lah.....
hummmm

yang aku nak story sekarang....
sebelum pgie tadi aku dah pasang niat....
( heehhee macam org buat haji je....)
cuma nak makan Macdonald...tapi pusing-pusing,  termasuk ke kedai buku
tanjongmasbookcentre
ini tempat favourite..hehehee
tempat ini kalo tak keluar wang merah, hijau dan biru......
tak afdal katanya...

mata aku terus melilau ke tempat yg disukai....
huh novel ????? banyaknye yg baru
( berkata-kata di dalam hati aje...nnt 0rang dengar,,lain pulak jadinya...)
terus je tringat kat n0vel yg dibelek bulan lepas
tajuk tak ingat...tapi kulit bukunya warna hitam.....
huh cari punya cari ...terus hati jadi sayu.....
tak jumpa ..dah abis kot
huh frust sekejap.... tawar hati ....
hah ..tetapi bak kata org bunga bukan sekuntum...kumbang bukan seekor
hehehehe
s0 belek-belek lah n0vel yg lain.....
hmmmm
tiba-tiba ..hati berdetik dan terus terjatuh cinta dengan sebuah n0vel 

jiranku kekasihku


" Jika sudah ada cinta dalam hati benarkah ia akan mengatasi segala-galanya di dunia ini, 
hatta nyawa manusia sekali pun "

hehehehe
tak sabarnya.....nak menyelami.......berguling-guling dengan n0vel ini
lepas baca saya akan story eah.....
tunggu taw....

p/s : nak smbung kerja..hampir 5 ptg.........dah nie.....

Wednesday, 19 October 2011

Lunch ke sleep ?????



Makan ke tidur ?????

mane lagi best..... tetapi biasa orang kata tidur lagi best....
huhuhu memang best tak dinafikan...
tetapi jangan makan ...makan ...lepas itu tidur.....

hmmm
umi saya labelkan org itu spesis manusia malas..hehehehe

tetapi berpada-pada eah....kawan-kawan

lunch nak makan apa eah ????

tekak nie mengada-ngada

nak 

lunch 

Macdonald.....oh ...Macdonald



mentang-mentang la hari nie dah bergaji

tekak nie minta macam2 kat tuannya

problemnya pulak....
erkkk ada problem pulak....????
hehehehe

malas nak drive..ngeh..ngeh...
ada sape2 mahu tolong drive tak ????

kereta free jew..minyak free.....

cetttt promote pulak..

hehehehe

p/s : cakap aje tak usaha mne nak dapat.....s0 skung nak gie cari member....sape nak pgie..hehehehe



Di manakah hilangnya timbang rasa dan perikemanusiaan ????



Assalammualaikum wbt...semua....
selamat pagi

Sedihnya....baca sok kabar kelmarin .....
perbuatan yg sangat luar biasa 
tergamaknya manusia ... 
 bayi yg dilahirkan dengan sempurna dan di bunuh hidup-hidup
dengan masih bernyawa..
dikelar lehernya dan tikaman diperut sehingga terburai...
ya allah...dimanakah
 imannya ???
rasa belas kasihannya ???
naluri keibuannya ???
sanngup buat macam itu.....
haiwan pun tahu sayangkan anaknya.....ini manusia yg diberi akal fikiran yg waras.....
rasa tak sanggup nak menatap gambar itu....

hua...hua cam nak nangis nengok pic tue....
m00d masih tergamam.....



( comel tak saya....)
kenapalah umi wat saya cam gitu....dekat saya...
hmmmm

Tuesday, 18 October 2011

Hujan & meeting...... tapi tido lg best...


Asssalammualaikum wbt semua.....

Selamat petang.......hujan turun dengan lebatnya 
mencurah-curah seperti air mata...
hujan itu rahmat....alhamdulliah bersyukur sangat...
itulah kurniaan yg maha esa bagi setiap makhluknya...
di dunia ini...

( sekadar perhiasan jekkk..)

tup..tup..dah pukul 5 petang...
huh letihnya, baru habis meeting....

meeting kadang jadi f0bia gak..bc0z meeting tanpa isu dan letter...
hah meeting???? ( ternganga mulut aku dengan lajunya terus meny0al ) meeting apa eah???
persoalan nie biasa dipersoalkan...setiap orang yang..kena attend meeting....
hehehe.....


meeting ley p0st laei.....miss ye0w n sis hawa....

La rupanya....
 meeting pengurusan dan pentadbiran aje....hehehehe
nasib aku takde kena mengena..tetapi tetap ambil note.......
bcoz my bos tak attend meeting ini.....dia bercuti rehat selama 2 hari
 ( dengan m00d yg sangat happy.....senyum meleret )
s0 bila dia datang 0fis 
kena plak brief untuk dia...
ngeh..ngeh..ngeh..bla..bla.
.hahahaa
( PA dia brief..sampai tersasul-sasul, kadang-kadang..punyalah laju macam keretapi )

Banyak juga masalah dipersoalkan....tetapi aku sekadar ambil tahu je cukup ...
jangan lebih-lebih nanti terkena diri sendiri
almaklumlah .
asyik mahu menunding kesalahan orang lain....
kesalahan diri sendiri tak berapa nak nampak.....
maaflah bukan nak berkata...tetapi hati sering berkata-kata

Alamak dah pukul 6 petang..
huh mahu balik le..mahu rehat.... ( yekew rehat ???? )
tetapi malam nie kena siapakan appeal yg tertangguh dari pukul 3 petang tadi....
dah kerja nak buat camne.....
baut selagi kita mampu....
selalu ingat......kata-kata hikmah ini

BUAT KERJA

wasslam....semua

Monday, 17 October 2011

Kisah Dongeng.....cinta elysa




Cinta Elysa
tak sabar nak tunggu esok.....
JOHAN AS'ARI



heheheehe



 tersirat n tersurat

jom dengar n hayati...lirik lagu ini....

----- teeeet -----





Kasut baru.....lagi...



Kasut baru saya.......

kalau ayah ..taw........ayat yg terkeluar dari mulut nye

" hai kasut baru lagi........nak tambah koleksi dalam kereta la tue ?????

heheehehe ( sambil gigit jari ....) besa lah ayah tak taw ke anak ayah sorang nie
hobinya mengumpul kasut....
jangan le marah..... 



dah nampak buruk..walaupun baru 2 hari beli....coz dah pakai semalam....

hehehehe


Hari pertama......( monday m00d )

          Assalammualailum wbt...selamat petang..

Setelah dua hari merehatkan diri....
baru balik dari lunch kat Baba Nyonya Resepi......alhamdulliah kenyangnya dan bersyukur sangat ada insan yg belanja hehehehe thnx kat Mr Subra.....( lenkali belanja lagi ..hihihi muka x malu )....


(sekadar gambar hiasan....)

hmm bebalik pada  post entry.....maklumlah hari ini isnin mood malas nak pie kerja...
bermain di kotak mindaku dan pangkal ulu hatiku...
 hahahaha....itu dah biasa bagi mereka yg bekerja....yg lain pun sama agaknya...hehehe
tetapi dikuatkan jugak...sebab tuan ada hari ini..
almaklumlah saya PA pakcik hakim sesyen ( personal assistant kata org putih )..
kena beralah....dengan bos..kalau bos cuti kita pun boleylah apply....yah000000
kalo bos tak bercuti ...hmmmm janganlah berangan2 nak cuti erkkkk
hehehehe...tapi bos saya baik sangat.....dia seorang yg open minded....brtangggjwab ( ye ke???) ea..ea b0s
 ( jangan marah erh..joke jew )
tolak ansur..yg penting kita kena pandai jaga diri dan jaga maruah dia...( penting3x ( bace nada upin n ipin )
SAYA HORMAT Dia  SEBAB TAKDa BOS SEBAIK DIa....
tetapi alhamdulilah ..bos yang saya kenal semuanya sangat okey...boleh bekerjasama...
( erkkk citer bos plak....ngeh...ngeh )



hihihi tn.....u ur da best.....

lagi sebab musabab yg aku malas nak pie kerja.....
letih sesangat ...... ( yela...org bz macam nielah..belum jadi pm...ngeh..ngeh )
Sabtu ( 15/10/2011 ) ..aku kena wakilkan ketua putry pgie meting....coz dia keguguran @ keuzuran                     
walaupun aku tak biasa  ..tetapi aku biasakalah diri ini..
bak kata umi aku campur orang le..jangan jadi  " katak bawah tempurung.... "

Ahad ( 16/10/2011 )......pgie jb...sempena perasmian " Projek Putry Prihatin "....
penat tetapi best......
mmm lagipun 1st time, pgie so macam terasa kekok sangat.....
yewla..... yg pgie semuanya otai-otai ..hahaha
walaubagaimanapun aku bersyukur kerana diorang sangat friendly....
hehehe
gerak dari jb 6.00 petang n sampai 8.00 malam.....( masuk dalam bus terus lena...)
hehehehe ..buruk betoi...

Projek Putry Prihatin
( kowang leh baca link nie...... )



( nie masa dlm bus.......) teeet..teet...

hmmmm kalo nak st0ry memang tak habis.....hahahaha
juz nak menambah entry...memadai lah hehehehe
s0 skung mahu sambung kerja...
yg terbengkalai dari beberapa jam yg lalu......

p/s : kerja mesti didahulukan...pencapaian mesti selalu...upgrade...
baru orang respect kita....tak gitu kawan2.......

bye........


Friday, 14 October 2011

Terasa sangat......




Sadisnye hari ini.......dengan kata-kata ini 

Tak  faham betul manusia nie kan....
kita tak gaduh dikatakan kita gaduh....mmm takkanlah nak pukul canang yang kita nie baik dgn orang tue, baik dgn orang nie...kita bebas berkawan dgn siapa, nak keluar makan dgn siapa cuma kadang 2 bila kita sibuk ada masa kita makan dengan orang lain...tapi tak bermakna kita gaduh tidak lagi
 " CIUM2 MULUT " .... 
kita dah dewasalah bukan lagi kanak-kanak2 tak cukup umur.........
ooopsss

aku tergamam dan  terfikir sekejap

ya..allah siapakah org yg dimaksudkan ini...

aku ke????? ( hmmm coz kata-kata COMOLOT nie prnah aku sebut ,tapi bukan  dengan dye...)


insan ini seorang yg baik.....walaupun kadang-kadang actornye mengguriskan
jiwa
tapi aku masih boleh menerima

hais......sedihnye....

bak pepatah org tua : rambut sama hitam tapi hati ......... (susah mahu baca ).....












Thursday, 13 October 2011

Usaha tangga Kejayaan

"Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. apa yang dapat difikirkan menentukan apa yang akan dicapai."


Wednesday, 12 October 2011

BEAUTY......


hurmmm is true..........


Ke Hospital ......

Hospital ???? npe ..??? sakit apa ??? huhuhu
persoalan nie biasa orang akan tanya..
la takkan le orang sihat tak boleh pie hospital....hehehehe

Tadi masa lunch ( terpaksa korban msa lunch hmmm )
aku n kakak kat  office 
pie melawat seorang pegawai dimasukkan hospital ...
sakit jantung .....
sakit yang dikatakan sangat bahaya kepada kita semua
sakit ORANG KAYA katanya...

Kadang-kadang aku bukan nak salah takdir Allah swt
sebab manusia sndiri cari sakit
hmm pegawai nie seorang perokok tegar...
huhu kalo  tak menghisap rokok sehari.....dikatanya tiada oksigen la ....macam-macam

so skung aku nak gitaw la lelaki yang perokok tegar nie 
berhentilah.......( katakan tak pada rokok )
demi kesihatan kalian semua....
INGATLAH IYA BUKAN MENDATANG KEBAIKAN TETAPI LEBIH DARI KEBURUKAN


Tuesday, 11 October 2011

Sebuah Pertemuan



moga kekal abadi amin........